Plansko ispiranje vodovodne mreže u Mihajlovu, kod Zrenjanina 1Foto: vodovod zrenjanin

Zrenjaninsko rpeduzeće JKP Vodvod najavilo je za četvrtak, 4. avgust, redovno održavanje vodovodne mreže u Mihajlovu u prepodnevnim satima kada će se vršiti plansko ispiranje i hlorisanje kompletne mreže u ovom naseljenom mestu.

Kako su naveli, dok traje ispiranje moguće je da dođe do pada pritiska vode u mreži, a po završetku do kratkotrajne pojave zamućenosti vode koja se javlja, kao i nakon puštanja vode u mrežu nakon sanacije kvara, zbog promene pritiska vode u mreži i njenog kovitlanja.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin održava više od 1200 kilometara vodovodne mreže u Zrenjaninu i naseljenim mestima. Jedna od redovnih aktivnosti u okviru održavanja vodovodne mreže jeste ispiranje koje se planski i u kontinuitetu sprovodi u periodu od proleća do kasne jeseni.

Tokom godine kompletna mreža u gradu se ispere 4 do 5 puta, a u naseljenim mestima 2 do 3 puta. saopštili su iz JKP Vodovod.

Planskim ispiranjem održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode.

Ispiranje se vrši i nakon svake veće havarije na vodovodnoj mreži čime se izbacuju mehaničke nečistoće iz cevi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari