Plenković: Hrvatski policajci poslati u Beograd da pomognu u potrazi za Matejem 1Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

U Beograd je upućena ekipa predstavnika hrvatske policije kako bi pomogla u potrazi za nestalim mladićem Matejem Perišom iz Splita, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

“Što se tiče nestalog Mateja Periša, ja sam zatražio od ministra unutrašnjih poslova, Davora Božinovića, da u Beograd uputi ekipu predstavnika hrvatske policije, oni su danas na putu za Beograd“, izjavio je Plenković u Splitu, a prenosi N1 Zagreb.

„I zato želimo zahvaliti na dosadašnjim naporima policiji u Beogradu i svima koji se bave ovom temom, a na ovaj način želimo dati dodatni naglasak da želimo dati zajednički doprinos svim dosadašnjim aktivnostima u potrazi. Činimo sve što je odgovorno i ključno s aspekta interesa zaštite našeg državljanina koji je, eto, dečko iz Spita koji je otišao u Beograd i nažalost još uvijek nestao”, naveo je hrvartski premijer.

Plenković se osvrnuo i na izjave sprskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

“Nema tu ništa. Ono što sam ja izgovorio, kao i uvek, to negde neko skrati, složi u nekakav naslov koji nema veze sa supstancom. Ono što je ključno i bitno je da porodica Mateja Periša i javnost dobije celu sliku, u ovom trenutku celinu slike još nemamo“, naglasio je on.

Potraga za 27-ogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem nestalim u Beogradu ušla je u 11 dan, a zasad nema informacija o tome šta se desilo u noći između 30. i 31. decembra, kada je poslednji put viđen.

Otac nestalog mladića Mateja Periša iz Splita, Nenad Periš, rekao je da ga nada nije napustila, i da akcija potrage nije jednostavna i da ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije radi sve što može.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari