Pobednici “Pažljivkove smotre” u Kragujevcu učenici OŠ “Miloje Simović” 1Foto: MUP

U Kragujevcu je završeno opštinsko takmičenje za učenike u poznavanju pravila i bezbednosti u saobraćaju “Pažljivkova smotra”.

Pobednici takmičenja, koje je organizovano u OŠ Stanislav Sremčević” su učenici drugog razreda OŠ “MIloje SImović”, koji će grad predstavljati na okružnom takmičenju.

Drugo mesto zauzeli su učenici OŠ “21. oktobar”, dok je treće mesto osvojila ekipa OŠ “ŽIkica JOvanović Španac”.

Pehare i medalje pobedničkim ekipama uručila je u ime grada Kragujevca Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalnu delatnost.

– Kragujevac je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja uspešno sproveo ovaj projekat u kome su učestvovali vrtići i osnovne škole, a posebno se radujemo velikom odzivu, jer su deca najugroženija kategorija u saobraćaju, istakla je Angelovska.

Ona je dodala da je projekat sjajno koncipiran i da je ostvario svoj cilj, a to je unapređenje saobraćajnog obrazovanja, jer su deca kroz igru i druženje usvojila nova i utvrdila postojeća znanja vezana za bezbedno učešće u saobraćaju.

Grad Kragujevac je u 2023. godini za programe unapređenja bezbednosti u saobraćaju opredelio 37 miliona dinara, koji su prikupljeni naplatom kazni za saobraćajne prekršaje. Sredstva će biti iskorišćenja za unapređenje saobraćajne infrastrukture u zonama škola i dalji razvoj saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, kao i preventivne i promotivne kampanje, rekla je Angelovska.

Ona je najavila i izradu Strategije bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Kragujevca za period od 2023. do 2033. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari