Pobednik plivanja za Časni krst u Kragujevcu Mitar Šarković 1Foto: Grad Kragujevac

Vitešku titulu nosioca Bogojavljenskog krsta 2023. godine u Kragujevcu poneo je sedamnaestogodišnji Mitar Šarković, učenik Druge kragujevačke gimnazije.

Na takmičenju, koje je po 20. put održano na jezeru u Šumaricama, po prvi put su plivali svi prijavljeni plivači, njih 98.

– Imao sam želju i ranije da plivam na ovoj manifestaciji, ali do sada nisam imao sreće prilikom žreba. Ove godine je drugačija organizacija i odmah sam se prijavio. Za prvi put je super osećaj, sigurno ću nastaviti da učestvujem i ubuduće, rekao je Šarković

On se zahvalio na podršci prijateljima i porodici i čestitao svim učesnicima na viteštvu.

– Kragujevac je ponosan na ovu manifestaciju koja traje već dve decenije. Ove godine imali smo drugačiji koncept takmičenja, pa je 33 metra do Časnog krsta mogao da pliva svaki prijavljeni kandidat, koji je dobio blagoslov od svog sveštenika i obavio lekarski pregled. Sve je prošlo u najboljem redu i sledeće godine očekujemo još veći odziv, rekao je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Manifestaciju su organizovali Šumadijska eparhija, grad Kragujevac, SPD Radnički i Gradska turistička organizacija.

Prijateljima manifestacije su uručene zahvalnice i prigodni pokloni.

Učesnicima su zahvalnice uručili predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Paralelno sa plivanjem na Šumaričkom jezeru, u selu Dulene, u okolini Kragujevca, po prvi put je organizovano plivanje za Časni krst. Na ovoj manifestaciji učestvovalo je 14 plivača, a plivanje nije bilo takmičarskog karaktera.

Više vesti zi ovog grada čitajkte na psoebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari