Počasnom artiljerijskom paljbom počelo obeležavanje Dana pobede (FOTO) 1Foto: Beta/MOD/Una Skandro

Obeležavanje 9. maja, Dana pobede u Drugom svetskom ratu, počelo je danas počasnom artiljerijskom paljbom sa Savske terase na Kalemegdanu.

Naredbom predsednika Srbije Aleksandra Vućića pripadnici Garde Vojske Srbije izvršili su počasnu artiljerijsku paljbu sa deset plotuna, ispaljenih iz šest artiljerijskih oruđa, u prisustvu komandanta Garde general-majora Milomira Todorovića i brojnih građana.

Dan pobede biće obeležen i drugim kulturnim dešavanjima, brojnim koncertima, projekcijama filmova i četvrtim maršom „Besmrtnog puka“, koji će krenuti sutra u 17 časova ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda i kretati se ulicama Ruzveltovom i Bulevarom kralja Aleksandra do Skupštine grada Beograda.

Počasnom artiljerijskom paljbom počelo obeležavanje Dana pobede (FOTO) 2
Kalemegdan Foto: FoNet/Vojska Srbije

Centralni događaj povodom Dana pobede biće prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova „Odbrana slobode“, koji će biti održan 10. maja u Nišu sa početkom u 11 časova.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari