Počela e-prijava zrenjaninskih mališana za vrtiće 1Foto: M. P.

Predškolska ustanova u Zrenjaninu počela je upis mališana u vrtiće za narednu godinu, a sama procedura vrši se elektronskim putem.

Konkurs je raspisan za celodnevni boravak u jaslicama dece od šest meseci do tri godine, kao i u vrtiće dece od tri do pet i po godina. Kako objašnjavaju u PU Zrenjanin, konkurs se odnosi i na upis dece u godini pred polazak u školu, i to za celodnevni ili poludnevni boravak.

„Ovaj upis je obavezan za decu rođenu između 1. marta 2016. i 28. februara 2017. godine. Moguće je i prijaviti decu uzrasta od tri do pet i po godina za poludnevni boravak u vrtićima „Poletarac“, „Sunčica“ i „Maslačak“, objašnjavaju u pravnoj službi PU Zrenjanina.

Kako objašnjavaju, prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu se obavlja na portalu eUprava, od 4. do 31. maja.

„Za ovako podnete prijave sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja. Stoga roditelji ne moraju da pribavljaju ova dokumenta“, navode u Predškolskoj ustanovi Zrenjanin.

Za decu samohranih roditelja, žrtava nasilja u porodici, sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju, kao i iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, pored elekntronske prijave potrebo je da roditelji dostave dokumentaciju, kojom dokazuju status deteta.

Zrenjanin ima 20 vrtića, od kojih su nekoliko objekata novi, poput vrtića “Bubamara”, u nasleju Putnikovo, u kojem je smešteno pet vaspitnih grupa.

Vrtić je opremljen najsavremenijim nameštajem i didaktičkim sredstvima i za njega vlada veliko interesovanje  i svi kapaciteti su popunjeni. U planu je izgradnja vrtića na Bagljašu i dogradnja objekta vrtića “Alisa” za potrebe nove jaslene grupe.

Program vaspitno-obrazovnog rada, socijalnog rada i preventivno zdravstvene zaštite obavlja se za oko 2.500 dece, koliko može da se upiše u zrenjaninske vrtiće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari