Počela (ponovo) sa radom Televizija Smederevo 1

Svečanost povodom puštanja u rad Televizije Smederevo, koja posle privatizacije nije radila deset meseci, održana je danas u iznajmljenim prostorijama Utve, u nekadašnjoj upravnoj zgradi Stare železare, preneo je regionalni portal Podunavlje.info.

Direktor Jovica Šešlak je naglasio da su imali “tešku borbu i dugačak put” da bi stigli dovde, kao i da će biti zadovoljni kada budu imali svoje prostorije, veći studio i moderniju opremu kako bi propratili “svaki delić života grada” što je njihova ideja.

“Neko je hteo da svojom samovoljom, bahatošću ili na drugi način, da uređuje i odlučuje o sudbini televizije. Poruka vlasti i našim gledaocima je da neće niko uticati na našu uređivačku politiku. Gradonačelnik će voditi grad, a glavni i odgovorni urednik će uređivati naš program”, rekao je Šešlak.

On je izrazio bojazan da će imati problema oko konačnog opremanja, ali i isplate zarada, rekao je Šešlak, dodajući da je opremanje koštalo oko četiri miliona dinara. On se zahvalio svima koji su pomogli i došli na svečanost otvaranja.

Prema njegovim rečima, mnogi su pozvani ali nisu došli i izrazio žaljenje što je tako, ocenjujući da je svakako trebalo da budu prisutni predstavnici rukovodstva Grada Smedereva, članovi Gradskog veća, odbornici i direktori javnih preduzeća.

Na kraju je obećao da će program TV Smederevo do kraja nedelje biti na kablovskim sistemima.

Predsednica Skupštine akcionara TV Smederevo, Jelena Vasiljević, zahvalila se svima koji su podržali “novi početak” ovog medija.

“Bilo je onih koji nisu verovali da ćemo uspeti u nameri da ponovo pokrenemo program, prekinut iz razloga koji nisu bili utemeljeni na pravu i na zakonu. Smogli smo snage, uz entuzijazam i verujući u ideju, prepušteni sebi i ljudima koji su verovali u nas i zahvaljujem im se na novom početku TV Smederevo, koja sada ima 24 godine”, kazala je Vasiljević.

Kako javlja Podunavlje.info, pored prijatelja, predstavnika medija, političkih stranaka, koleginica i kolega koji su nekada radili u TV smederevu, svečanosti je prisustvovala i Vesna Ivković (SPS), poslanik u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari