Počela proizvodnja sredstava za dezinfekciju u Bajmoku 1Ilustracija Foto: EPA-EFE/Andrzej Grygiel

U pogonima kompanije „Lukas“ u Bajmoku, počela je proizvodnja sredstava za dezinfekciju javnih površina i objekata, saopšteno je danas.

Reč je o natrijum-hipohloridu, rastvoru koji Svetska zdravstvena organizacija preporučuje kao najefikasnije u uništavanju virusa COVID 19.

Kompanija „Lukas“ besplatno je ustupila pogon grdskoj upravi Subotice, dok je firma „Alex Engineering & Construction“ donirala mašine, navedeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zahvalio se „na značajnoj pomoći u zajedničkoj borbi“, i najavio da će uskoro početi podela sredstava za dezinfekciju javnim ustanovama, kao i građanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

„Kompanija Alex nam je ustupila dva nova uređaja koja dnevno proizvode 1000 litara natrijum-hipohlorita. Zahvaljuem im se na tome, naročito direktoru Aleksandru Obradoviću, jer su nam pomogli da na vreme reagujemo i krenemo u akciju, odnosno da snabdemo sve javne ustanove i preduzeća, kao i da dezinfikujemo čitav grad“, naglasio je Laban.

Direktor firme „Alex Engineering & Construction“ iz Beograda Aleksandar Obradović rekao je da je ovaj rastvor inače veoma skup, a da će ga domovi zdravlja, vrtići pijace i druge javne ustanove u Subotici dobijati besplatno, zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari