Građani sa protesta tražili od Vučića da pokaže sve ugovore sa kineskim firmama 1Foto: FoNet

Sa danas održanog protesta grupe građana Bora i okolnih sela ispred zgrade ambasade Kine u Beogradu, zatraženo je od predsednika Srbije Aleksandra Vučiča da objavi sve ugovore koje je potpisao sa Zi Đinom i ostalim kineskim kompanijama.

Protest je protekao bez incidenata, a građani su ispred ambasade ostavili transparente sa natpisima „Stop trovanju borske dece“, „Život ispred profita“ „Ne damo Bor“, „Čija je naša dedovina“…

Okupljeni tvrde da kompanija Zi Đin ne poštuje ekološke propise kao i da im otima zemlju za šta su optužili državu.

Protestu su prisustvovali i predstavnik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta i kandidatkinja za predsednicu Srbije koalicije „Moramo“ Biljana Stojković.

Grupa građana Bora i okolnih sela koji tvrde da im kineska kompanija Zi Đin otima zemlju i ugrožava životnu sredinu danas je organizovala protest u Beogradu.

Uz transparente „Stop trovanju borske dece“, „Život ispred profita“, „Ne damo Bor“ i sa zastavama koalicije „Moramo“, okupili su se preko puta zgrade televizije Pink odakle su krenuli u šetnju do kineske ambasade.

Predstavik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je novinarima da žele ambasadorki Čen Bo da ostave poruku da kineska kompanija „ne može da truje decu u Srbiji“ jer to kako je naveo, „ne radi ni u Kini“.

On je podsetio da je sličan protest koji je bio najavljen prošle sedmice, sprečila „Vučićeva policija“ koja nije dozvolila građanima da dođu u Beograd.

Jovanović je odao priznanje svima koji su danas stigli te dodao da ljudi trpe velike pritiske, ali da se ne boje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari