Počela rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže i asfaltiranje Kosovske ulice u Vranju 1Foto: vranje.org.rs

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i predstavnici Ministarstva privrede, izvođača radova i nadzornih organa, obilaskom gradilišta i potpisivanjem zapisnika o uvođenju izvođača radova u posao, označili su u sredu početak radova na izradi vodovodne i atmosferske mreže, kao i asfaltiranju Kosovske ulice u Vranju.

Vrednost investicije je 52 miliona dinara, a po 50 odsto učešća imaju lokalna samouprava i Ministarstvo privrede.

Rok za završetak radova je 90 dana.

Gradonačelnik Milenković rekao je da se nada da, tokom radova u Kosovskoj, neće biti „nepredviđenih okolnosti, kao što je bio slučaj u ulici Bore Stankovića zbog zahtevnih radova“.

„Dugo su trajale pripreme za rekonstrukciju, jer radovi u Kosovskoj nisu mogli da počnu dok se nije završila obilaznica za Industrijsku zonu. Dužina koja se rekonstruiše iznosi 1.300 metara, od mosta na Sobinskoj reci do skretanja za Industrijsku zonu. Ovom prilikom se, osim saobraćajnice, rekonstruišu i podzemne hidrotehničke instalacije, odnosno vodovodna mreža u dužini od 300 metara, kišna kanalizacija u dužini od 500 metara, kao i ivičnjaci i trotoari“, istakao je Milenković.

Kako je rekao, ovome su prethodili radovi na kanalizacionoj mreži, što je realizovano preko projekta „Čista Srbija“, kada je zamenjena kompletna fekalna kanalizaciona mreže sa svim priključcima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari