Počele prijave za subvencije za kupovinu bicikla u Beogradu 1Foto: Pixabay/lioneltgta

Udruženje Urban log uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda raspisalo je Javni poziv „Kupi bajs“ za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta.

Prijave za subvenciju za kupovinu bicikla na teritoriji Grada Beograda počele su danas, u ponedeljak 15. avgusta 2022. godine.

Pravo na vaučer imaju sva punoletna fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na administrativnoj teritoriji Grada Beograda, u trenutku podnošenja prijave i koja prethodno nisu iskoristila vaučer.

Ukupna sredstva za podršku nabavke bicikla za 2022. godinu obezbeđena za sprovođenje ovog javnog konkursa u budžetu Grada Beograda iznose 7.000.000,00 dinara.

Subvencije u iznosu od 5.000 dinara dobiće prvih 1.400 građana koji su iskoristili vaučer preuzet putem aplikacije isključivo na adresi urbanlog.rs/kupibajs.

Fizička lica koja su podnela prijavu putem aplikacije dobijaju personalizovani vaučer na e-mail adresu unetu u prijavi i isti mogu iskoristi u narednih 15 dana ili do realizacije 1.400 vaučera.

Podrška za kupovinu bicikala može se ostvariti samo za kupovinu novog bicikla, domaće ili inostrane proizvodnje, koji se pokreće pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona.

Više informacija o uslovima prijave i kupovine građani mogu naći na internet adresi urbanlog.rs/kupibajs/.

Prijave za vaučer traju do 15. novembra 2022. godine, odnosno do utroška sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari