Počeli "Dani Slobodana Stojanovića" 1Foto: Gradonačelnik sa saradnicima polaže venac na bistu Slobodana Stojanovića/ M. V.

Polaganjem venaca u Sunčanom parku, u Požarevcu su u petak počeli “Dani Slobodana Stojanovića“, deveti po redu.

Ovom manifestacijom grad Požarevac čuva uspomenu na našeg čuvenog dramaturga, autora čuvene serije „Više od igre“, koji je jedan deo svog života bio direktor gradske biblioteke „Ilija M. Petrović“.

Polaganjem cveća na bistu našeg čuvenog dramaturga, u Sunčanom parku. Manifestacija je pokrenuta na inicijativu požarevačke biblioteke„Ilija M. Petrović“, na čijem je čelu Stojanović bio od 1963. do 1968. godine.

„Poruke koje je Stojanović slao kroz svoja dela i danas su aktuelne, jer su univezalne. Ja sam pripadnik generacije koja je imala to zadovoljstvo da njegova dela prati u televizijskom programu“, rekao je nakon polaganja venca gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović.

U čast Slobodana Stojanovića, požarevačka Biblioteka svake godine raspisuje i konkurs za najbolju dramu. Ovogodišnji pobednik je drama „Suze svetog Lavrentija“ Nikole Stanišića iz Vršca, kojem sleduje nagrada od 60.000 dinara. Osim dodela nagrade za najbolju dramu, na  programu manifestacije je i promocija novog izdanja Stojanovićevog romana „Lav u Beogradu“, kulturno-umetnički program „Nešto lepo“ i  projekcija digitalizovanog filma „Siroče“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari