Počeli radovi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 1Foto: Beoinfo

JKP „Beograd put” počeo je danas sa izvođenjem radova u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, na delu od kružnog toka u ulici Neznanog junaka do Ulice Mihaila Avramovića, preneo je Beoinfo.

Na osnovu prethodno izrađenog projekta JKP „Beograd put” će kompletno zameniti i ojačati kolovozne konstrukcije u dužini od jednog kilometra u oba smera, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Ujedno će biti zamenjeni ivičnjaci i izrađen novi trotoar u smeru ka ulici Neznanog junaka, a po završetku radova će i svi slivnici biti izmešteni sa kolovoza, najavio je Vesić, istakavši da je vrednost radova 100 miliona dinara.

Radovi će se izvoditi u četiri faze, a planirano je da traju četiri meseca. U okviru prve faze radova za saobraćaj će biti zatvorena deonica između ulica Majora Jagodića i Neznanog junaka u smeru ka kružnom toku, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na delu od Neznanog junaka do Majora Jagodića.

Ova faza radova trajaće mesec dana, a u drugoj fazi koja će takođe trajati mesec dana biće zatvorena deonica od Mihaila Avramovića do Dedinjske. Po njihovom završetku izvodiće se radovi u trećoj i četvrtoj fazi pri čemu će se zatvarati iste deonice ali u smeru od ulice Neznanog junaka ka ulici Mihaila Avramovića.

Investitor radova su JP „Putevi Srbije”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.