Posle nedavno održane konstitutivne Skupštine opštine Vlasotince, na kojoj je izabrano novo opštinsko rukovodstvo, postavljeni su i novi direktori u javnim, javno-komunalnim i drugim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač lokalna samouprava.
Novi direktor Direkcija za urbanizam i izgradnju je Zoran Pečenković, diplomirani građevinski inženjer, za direktora JKP „Komunlac’’ postavljen je Siniša Cvetković, diplomirani inženjer poljoprivrede, a Goran Mitrović, diplomirani inženjer hemijske tehnologije izabran je za direktora JKP „Vodovod’’, a za novog direktora Narodne biblioteke „Desanka Maksimović’’, koju je pogodio 8.

Posle nedavno održane konstitutivne Skupštine opštine Vlasotince, na kojoj je izabrano novo opštinsko rukovodstvo, postavljeni su i novi direktori u javnim, javno-komunalnim i drugim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač lokalna samouprava.
Novi direktor Direkcija za urbanizam i izgradnju je Zoran Pečenković, diplomirani građevinski inženjer, za direktora JKP „Komunlac’’ postavljen je Siniša Cvetković, diplomirani inženjer poljoprivrede, a Goran Mitrović, diplomirani inženjer hemijske tehnologije izabran je za direktora JKP „Vodovod’’, a za novog direktora Narodne biblioteke „Desanka Maksimović’’, koju je pogodio 8. marta katastrofalni požar, izabrana je Danica Stanković, ekonomista, dok je novi v.d. zamenika direktora Doma zdravlja dr Rade Živković, specijalista ginikologije.
Za sada nisu promenjeni direktori Centra za socijalni rad, Kulturnog centra, Predškolske ustanove i Doma zdravlja. Inače, promena rukovodilaca izvršena je u skladu sa koalicionim dogovorom koji su potpisale stranke koje sada čine lokalnu vlast u gradu na Vlasini. Narednih dana se očekuju promene u upravnim odborima ovih i drugih kolektiva, ali i vaspitno-obrazovnim ustanovama.
Novi predsednik opštine je diplomirani inženjer Boško Stančić (NS), a njegov zamenik Nebojša Stojanović, član SPS-a, inače poljoprivredni inženjer. Novi predsednik Skupštine opštine je Velibor Stojkovića iz Srpske radikalne stranke, privatni preduzetnik iz ovog kraja, vlasnik radio stanice. Potpredsedničku dužnost će obavljati Živan Šušulić, predsednik OO SPS-a, inače profesor matematike u Vlasotinačkoj gimnaziji. Koalicioni dogovor SRS, SPS, BS, DSS i Grupe građana „Zajedno’’ praktično je ostvaren i tako su odbornici DS i G17 plus poslati u opoziciju!
Tajno glasanje, kako je i predviđeno, pokazalo je apsolutno jedinstvo nove skupštinske većine koja ima 28 odborničkih mesta, jer su svi glasali za predložene kandidate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari