Počelo obeležavanje Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu 1Foto: vranje.org.rs

Povodom obeležavanja 7. septembra, Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, gradonačelnik Slobodan Milenković priredio je prijem za delegaciju Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) Vranje.

Predsednik SUBNOR-a u Vranju, general Zoran Lubura, rekao je da je „zahvaljujući podršci grada SUBNOR Vranje ostvaruje odlične rezultate i jedno je od najuspešnijih udruženja na nivou Srbije“.

„Otvoreni smo za svaki vid saradnje i u narednom periodu planiramo zajedničke projekte koji su veoma važni za čuvanje istorije Vranja i okoline“, naglasio je Lubura.

Gradonačelnik Milenković rekao je da je „danas veliki dan za sve građane Vranja“.

„Ovo je prilika da se podsetimo naše prošlosti i slavnih predaka, zahvaljujući kojima mi danas živimo u slobodi. Naš zajednički zadatak je intenziviranje međusobne saradnje u smislu realizacije zajedničkih projekata, koji imaju za cilj negovanje vrednosti poput patriotizma i čuvanja istorije. Posebna pažnja mora biti usmerena na upoznavanje omladine sa svim detaljima naše prošlosti, jer mladi ljudi moraju znati sve o našim slavnim precima i njihovoj borbi za slobodu i otadžbinu, što je veoma važno u vremenu u kojem živimo“, istakao je gradonačelnik.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari