Zaposleni na gradskoj autobuskoj stanici Legas počeli su juče generalni štrajk nezadovoljni što je njihov osnivač, lokalna samouprava, odlučio da posle promene sistematizacije zaposli osmoro novih radnika. U Legasu najavljuju da će štrajk trajati i narednih dana i to sve do ispunjenja njihovih zahteva. Ovde se takođe najavljuje i štrajk glađu, a predsednik štrajkačkog odbora Radojica Simonović kaže da je obustava rada njihovo legitimno pravo jer ne žele da dožive sudbinu već uveliko uništenih javnih kolektiva u gradu.

Na leskovačkoj gradskoj autobuskoj stanici Legas, podsetimo, u kojoj su zaposlena 74 radnika, pre nekoliko dana organizovan je jednočasovni štrajk upozorenja zbog promene sistematizacije radnih mesta i nedavne najave lokalne samouprave da će zaposliti osmoro novih radnika.

U ovom kolektivu ističu da je na platnom spisku i sada više radnika nego što su stvarne potrebe. Direktor Legasa Srđan Stojković smatra da su obaveze Legasa velike i u slučaju daljeg zapošljavanja bila bi dovedena u pitanje realizacija strateških ciljeva ovog preduzeća, a posebno okončanje tzv. treće faze gradske autobuske stanice Legas koja je trebalo da bude odavno privedena kraju. Inače, saobraćajni red vožnje se odvija po utvrđenoj dinamici i tako će biti, kažu u Legasu, i narednih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari