Počeo treći ciklus projekta "Zasadi drvo": Cilj sadnja 200.000 stabala za sedam meseci 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd (Ilustracija)

Treći ciklus projekta „Zasadi drvo“ otvoren je danas u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu, a cilj je da u narednih sedam meseci bude zasađeno 200.000 stabala u celoj Srbiji.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da danas mnogi govore o ekologiji, vazduhu i vodi, pošumljavanju, ali da uglavnom ostaju na rečima, a da je ovaj projekat delo iza kojeg ostaju sadnice.

„Kada padne zavesa jednog dana, ostaju samo dela, ona se pamte, a reči uglavnom vetar koji proizvede ovo drveće oko nas odnese“, poručio je Nedimović.

On je dodao i da ga današnji skup podseća na političku organizaciju iz koje dolazi jer su ciljevi visoki i da ponekad misli da su nedostižni, ali da se uvek dostignu.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je ovo značajna kampanja i da ona podiže svest i o održivom razvoju i zaštiti životne sredine.

Upravnik Botaničke bašte „Jevremovac“ Milan Veljić rekao je da Srbija treba da bude što zelenija i zdravija i da se nada da će se akcija nastaviti i pojačati.

„Najbolje je sa reči preći na dela. Bolje bi bilo da smo danas na nekoj utrini i da zasadimo bar po jedno drvo i napravimo malu šumu“, rekao je Veljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari