Početak na broju 999 1

Nakon 29 godina pauze, od 2. juna ponovo izlazi Lunov magnus strip, u izdanju IK Golconda iz Beograda. Serijal se nastavlja od broja 999, tj. tamo gde je edicija stala 1993. godine, kad je LMS prestao da izlazi zbog raspada jugoslovenskog tržišta i privredne krize. U br. 999 objavljena je epizoda YU Bleka pod nazivom Kavez, koju je pre trideset godina nacrtao Marinko Lebović, a scenario napisao Toza Obradović.

Uz Zlatnu seriju (koju je pre tri godine obnovio Veseli četvrtak), LMS je tokom 1970-ih i 1980-ih godina bila najpopularnija strip edicija u bivšoj Jugoslaviji u kojoj su se redovno smenjivali Veliki Blek, Kit Teler (Mali rendžer), Mister No, Ken Parker i mnogi drugi junaci. Na vrhuncu popularnosti tokom 1980-ih godina, tiraži LMS dosezali su i do 100.000 primeraka.

Plan izdavačke kuće Golconda jeste da u narednim epizodama najpre objavi epizode popularnih junaka koje su u prvih hiljadu brojeva preskočene (recimo, već u narednom broju planira se prva od četiri sveske preskočene epizode Malog rendžera – Crni zmaj iz 1976), ali i nekih novijih bonelijevih junaka, koji nisu izlazili u bivšoj Jugoslaviji (Nik Rajder, Julija, Magični vetar, Nathan Never…)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari