Počinje 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021" 1Foto: Beta/Zastava oružje AD/DS (Ilustracija)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoriće danas 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021″, saopšteno je iz pres službe.

Otvaranje je najavljeno za 10 sati u Hali 1 Beogradskog sajma, a cilj manifestacije je predstavljanje naoružanja i vojne opreme – složenih artiljerijskih i raketnih sistema, savremenog streljačkog naoružanja i municije, borbenih oklopnih vozila, elektronske opreme, lakih aviona, novih radara, raznih trenažera, zaštitine balističke opreme, borbenih patrolnih čamaca, saopštili su organizatori.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme posećuju brojne visoke delegacije iz celog sveta, kao i predstavnici NATO, Evropske odbrambene agencije i ostalih međunarodnih vojno-bezbednosnih organizacija.

Prvi dan sajma, koji se inače održava svake druge godine u junu, ove godine podudara se za završnim danom samita Pokreta nesvrstanih, organizovanog povom obeležavanja 60. godišnjice osnivanja tog pokreta.

Sajama naoružanja biće otvoren od 11. do 13. oktobar samo za poslovne posetioce od 10:00 – 17:00 časova, a 14. oktobra10:00 do 19:00 časova za poslovne posetioce i publiku.

Cena ulaznice je 350 dinara, a 200 dinara za grupne posete više od osam osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari