Počinje sajam obrazovanja EDUfair 2017 1Foto: www.edufair.rs

Pod sloganom „Šta upisuješ“ u beogradskom hotelu Crowne Plaza danas počinje dvodnevni 14. međunarodni sajam obrazovanja EDUfair 2017, na kojem će se predstaviti univerziteti iz 18 zemalja.

Manifestaciju će u podne otvoriti ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gasparič i pomoćnica ministra za visoko obrazovanje Vesna Mandić, uz prisustvo predstavnika Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i Grada Beograda.

Kako su najavili organizatori, ovogodišnje sajamske popuste će predstaviti univerziteti iz Nemačke, Kanade, SAD-a, Francuske, Italije, Švedske i drugih zemalja. Osim već poznatih izlagača, prvi put učestvuju državni univerzitet u Sofiji, Akademija za nacionalnu ekonomiju pod pokroviteljstvom predsednika Putina, Finski univerzitet i najveća grupacija nemačkih Tehničkih univerziteta TU9.

Pored osnovnih informacija o programima studiranja i mogućnosti besplatnih studija u inostranstvu, strani univerziteti daju i stipendije za diplomske, master i doktorske studije. Na sajmu će biti održane brojne radionice na kojima će predavači i studenti govoriti o najrelevantnijim pitanjima vezanim za inostranstvo.

Naime, posetioci će imati priliku da učestvuju u interesantnim i besplatnim radionicama gde mogu steći korisna znanja i veštine iz sfere obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. Svi koji budu želeli da se upoznaju sa veštinama i tajnama neverbalne komunikacije, moći će to da urade na besplatnom predavanju „Muvam te telom“ dramskog umetnika i profesora na Univerzitetu Singidunum Marka Stojanovića.

Od domaćih izlagača predstaviće se mnogobrojni fakulteti Univerziteta u Beogradu, fakulteti iz Niša i Novog Sada, kao i privatni univerziteti Singidunum, DŽon Nezbit, Metropolitan i mnogi drugi.

Kao i prethodnih godina, Sajam obrazovanja podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Beograd. Ulaznica za sajam iznosi 100 dinara, grupna 70, a uz registraciju na sajtu http://www.edufair.rs ulaz je besplatan.

Slovenija počasni gost

Zemlja počasni gost ovogodišnjeg EDUfair 2017 je Slovenija, poznata po inovativnosti u domenu obrazovanja i praktičnoj implementaciji u praksi, koja nudi besplatne studije na svim nivoima za srpske studente. Tim povodom danas će, odmah nakon svečanog otvaranja, biti održan okrugli sto „Srpsko-slovenačka strateška saradnja u visokom obrazovanju“ kome će prisustvovati rektori, prorektori i dekani četiri najveća i najznačajnija univerziteta u Sloveniji, kao predstavnici nekoliko univerziteta iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari