Sara Vidak negirala krivicu 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

Sara Vidak, optužena zbog napada na sudiju prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić negirala je krivicu, javila je TVCG.

Suđenje u tom slučaju počelo je danas u kotorskom osnovnom sudu, prenosi RTCG.

Sudija Stanišić ostala je pri ranijem iskazu, navodeći da joj je ogrebotina nastala nakon što je Vidak uhvatila za ruku i zavrnula je.

Vidak je prigovorila na iskaz oštećene, navodeći da ne poseduje medicinsku dokumentaciju o njenim povredama, te da to ostavljaju veštaku.

Nakon saslušanja svedoka, biće zatraženo ukidanje pritvora za Saru Vidak.

Podsećamo, Tužilaštvo Vidakovu tereti za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina.

Njoj je ranije određen pritvor zbog opasnosti od bekstva. Sud je odbio i jemstvo od 10.000 eur, koje je ponuđeo da bi se Vidak branila sa slobode.

„Težina krivičnog dela za koje se osumnjičena Vidak tereti, a izražena je kroz visinu zaprećene kazne od šest meseci do pet godina, samo uvećava opasnost od bekstva i čini je gotovo izvesnom, s ciljem eskiviranja ili prolongiranja krivičnog postupka, kako bi protok vremena učinio svoje i doprinio eventualnom umanjenju krivično-pravne odgovornosti osumnjičene“, navodi se u obrazloženju odluke prenosi RTCG.

Vidak je kategorično negirala navode optužbe za koje se tereti. Incident se dogodio 14. avgusta na kraju prekršajnog postupka protiv Stevana Prpe, momka osumnjičene Vidak, koji je kažnjen novčano 90 eura zbog saobraćajnog prekršaja.

Kako prenosi RTCG, nezadovoljna zbog donete odluke Vidak je, kako se navodi u prijavi, sudiju napala najpre verbalno, a zatim i fizički. Odbrana Vidak od početka tvrdi da je njihova klijentkinja neosnovano optužena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari