Počinju Mišićevi dani u Mionici 1Foto: Đorđe Đoković

Mišićevi dani, koji se ove godine održavaju 26. put po redu, počinju danas, 18. jula i trajaće sedam dana. Mioničane i sve posetioce očekuju brojni kulturni, umetnički, sportski i zabavni sadržaji, a najavljeni su koncerti Danice Crnogorčević, Dragane Mirković i OK benda, piše portal Kolubarske.rs.

Na manifestaciji, koja se održava pod pokroviteljstvom opštine Mionica, biće dodeljene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine.

– Mionica je čuvar dostojnog herojskog nasleđa srpskih vojnika. U čast vojvodi Živojinu Mišiću, pored manifestacije, spomenika i trga u centru, podići ćemo i jedan spomenik kulture – Kuću Kolubrske bitke, koju gradimo. Pozivam sve da posete Mionicu i uživaju u bogatom programu koji smo pripremili, istakao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Program danas započinje polaganjem venaca na spomenik slavnom vojvodi na Mišićevom trgu u 17.30 časova, nakon čega će poštovaoci vojvode Mišića posetiti njegovu rodnu kuću u Struganiku.

Od 19.30 časova u Kulturnom centru Mionica je ceremonija svečanog otvaranja i akademija na kojoj će biti uručene plakete i priznanja, prenose Kolubarske.rs.

Prve večeri manifestacije koncert Danice Crnogorčević koji počinje u 21 čas na Trgu vojvode Živojina Mišića.

Počinju Mišićevi dani u Mionici 2
Foto: Promo

Za 20. jul je najavljen koncert Dula Lušina sa „No comment” bendom, dok sutradan nastupa OK bend, a u subotu, 23. jula koncert će održati Dragana Mirković.

Na Mišićevim danima biće organizovane dve književne večeri na kojima će Milan Bogojević i Mihailo Poček predstaviti svoje knjige, a film za decu „Vuk Bobice”, koji je sniman u Mionici, imaće svoju premijeru 23. jula.

Takođe, posetioci Dana moći će da pogledaju „Lina tvrđa od kamena” i kabare „Najveće ljubavi srpskih velikana”.

U sportskom delu manifestacije održaće se turniri u odbojci i fudbalu.

Za kraj manifestacije predviđen je tradicionalna maskembal polaznika predškolske ustanove „Neven”, pišu Kolubarske.rs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari