Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine Ekološki pokret Šid uručio je priznanja – Zeleni list. Prema rečima Aleksandre Nedić, predsednice Ekološkog pokreta Šid, reč je o tradicionalnim priznanjima iz oblasti ekologije, koja zaslužnim pojedincima i kolektivima ovaj pokret dodeljuje svake godine.

Tako su za najlepše uređena ekološka-zelena dvorišta ove godine proglašena dvorišta Šiđanki Svetlane Savić, iz Ulice Alekse Šantića broj 2 i Vere Bibić, iz Ulice B. Petrovića broj 10.

Za najaktivniju školu u oblasti zaštite životne sredine izabrana je Gimnazija „Sava Šumanović“, a za najaktivnije udruženje građana opštinsko Društvo za borbu protiv raka, čija je predsednica dr Anka Krnač.

Priznanje za očuvanje kulturne i duhovne tradicije Šida dobili su Radovan Sremac, arheolog, za organizaciju eko-izložbe i Snežana Mihailović, pesnikinja. Novinaru iz Šida Petru Vejnoviću uručeno je priznanje za propagiranje i širenje ideja Ekološkog pokreta Šid, dok su najaktivniji pojedinci, koji su nagrađeni za doprinos i učešće u akcijama zaštite životne sredine Ana Moldovanović, za uređenje naselja „Jelica Stanivuković Šilja“, Boško Marković i Veselinka Igić, kao i Ekološka sekcija Aktiv žena opštinskog Udruženja starosnih penzionera Šid.

Zeleni list dobila je i Šiđanka Lidija Petrić, za aktivan doprinos u akciji spasavanja ugroženih životinja i pasa lutalica, pružanja pomoći i veterinarske nege i ishrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari