Podignuta optužnica protiv Gorana Papića 1Goran Papić, Foto: Printskrin TV Pink

Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića, potvrdio je za Danas njegov advokat Branislav Tapušković.

Papić je okrivljen da je počinio krivično delo trgovina uticajem, time što je naložio da se Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil.

Tapušković ističe da je iznenađen činjenicom da je tužilaštvo odlučilo da podigne optužnicu, ali i da je to najbolja vest za njegovog klijenta.

– Mi smo tokom istražnog postupka dokazali da nije Goran Papić taj koji je naložio vraćanje automobila. Ipak, tužilaštvo je podiglo optužnicu, što je jako dobra vest, jer ćemo u sudskom postupku dokazati celu bruku policije koja je hapšenjem Gorana Papića pokušala da sakrije, kaže Tapušković dodajući da, prema njegovom mišljenju, ne postoje nikakvi osnovi da javnost bude isključena iz sudskog postupka.

Goran Papić je, podsetimo, uhapšen u februaru ove godine, nedugo pošto je i grupa Veljka Belivuka lišena slobode. On je nakon skoro dva meseca u pritvoru pušten da se brani sa slobode. Njegovom puštanju iz pritvora prethodilo je saslušanje bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića koji je negirao ikakvu poveznost sa vraćanjem automobila.

Papić je u svom iskazu istakao da je o saslušanju Miljkovića dva puta telefonom razgovarao sa Stefanovićem, ali da mu on nije sugerisao da Miljkoviću vrati automobi, niti da bi on, kao zamenik načelnika SBPOK-a imao ovlašćenja da to bilo kome naloži.

Tužilaštvo je optužnicu poslalo Višem sudu u Beogradu, koje treba da odluči o njenom stupanju na snagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari