Podignuta optužnica protiv supruga vođa klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića 1Foto: printcreen youtube rtv pink hit tvit

Protiv Veljka Belivuka, njegove supruge, Marka Miljkovića i njegove žene kao i još nekoliko okrivljenih zbog sumnje da su novcem koji potiče od kriminala kupovali stanove i zemljište podignuta je optužnica, potvrđeno je za Danas iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Iz tužilaštva su naveli da je optužnica podignuta zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

U optužnici je predloženo trajno oduzimanje imovine – više nepokretnosti na teritoriji Beograda i Pančeva, veći broj skupocenih vozila i satova kao i gotovog novca koji su pronađeni i oduzeti od okrivljenih, a za koje Javno tužilaštvo za organizovani kriminal smatra da su predmet pranja novca.

Takođe, u optužnici je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo produženje mere zabrane napuštanja boravišta za okrivljene B. B, T. M, M. M. i S. Đ.

Kako je rečeno za našu redakciju, detaljnije infomacije uslediće nakon što optužnica bude potvrđena.

Podsećamo, Specijalno tužilaštvo je 1. septembra 2021. pokrenulo istragu protiv osumnjičenih zbog sumnje da su novcem pribavljenim ilegalnim poslovima kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu, najčešće na ime trećih lica.

Istragom su u decembru iste godine obuhvaćeni i Belivukova tašta S. Đ, zatim optuženi pripadnik grupe Filip Ivanovski i njegova nevenčana supruga M.M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari