Podignuta optužnica protiv trojice osumnjičenih za preprodaju droge 1Foto: bg.vi.jt.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv trojice osumnjičenih za preprodaju kokaina i marihuane, kao i protiv dvoje njihovih kupaca.

Srećko P, Bojan Š. i Saša M. terete se za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina, saopštilo je VJT.

B.K. i L.S. za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, za ličnu upotrebu, za koje im preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, a tužilaštvo je predložilo sudu i da Srećku P, Bojanu Š. i Saši M. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da su Srećko P, Bojan Š. i Saša M. delovali kao grupa u kojoj su imali definisane uloge i razvijenu strukturu. Distribuciju narkotika je, kako se sumnja, organizovao Srećko P.

Narkotike su držali u iznajmljenim stanovima, na različitim adresama u centru Beograda, odakle su vozilima dostavljali i prodavali drogu krajnjim korisnicima.

Uhapšeni su 2. avgusta ovde godine nakon obavljene kupoprodaje i pretresa više stanova. Od njih je zaplenjeno ukupno 426,59 grama marihuane i 1.5 kilograma kokaina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.