Podignuta optužnica zbog teškog ubistva niškog biznismena 1Foto: Pixabay/qimono

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv braće N. M. (35) i M. M. (40) iz tog grada zbog sumnje da su 8. oktobra 2020. godine u krugu niške fabrike MIN kopeks usmrtili Draška Randelovića (46) udarajući ga ušicama sekire i čekićem, potrvrđeno je danas za naš list u Višem javnom tužilaštvu.

Optuženoj braći se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo, izvršeno u saizvršilaštvu na svirep ili podmukao način, za koje je zakonom zaprećena kazna zatvora od deset godina do doživotnog zatvora. 

Prema navodima u optužnici, optuženi su u prostorijama u krugu fabrike lišili života biznismena Ranđelovića, koji ih je dovezao u fabriku, a potom se presvukli i bacili odeću u Nišavu, pa sami pozvali policiju. 

Oni su u istrazi kazali da im je Ranđelović oko 16 časova rekao da idu na ručak,  a da su kada su odlazili videli da u krug fabrike ulazi “nepoznati čovek u sivom sakou”.

Lokalni mediji tada su izvestili da su optužena braća bili “u prijateljskom odnosima” sa Ranđelovićem, koji ih je angažovao kao građevinske radnike za posao adaptacije dela fabrike. 

Motiv ubistva nije saopšten. 

Okrivljeni se nalaze se u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.