Podneta izmenjena optužnica protiv Tačija, Veseljija, Krasnićija i Seljimija, oni pred sudom 10. maja 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Specijalozovano tužilaštvo podnelo je novu, izmenjenu optužnicu protiv bivših lidera OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Kransićija i Redžepa Seljimija.

Kako je navedeno na sajtu Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva Kosova u Hagu, redigovana optužnica podneta je 29. aprila ove godine.

Ukazano je da je nakon podnošenja izmenjene optužnice, sudija za prehodni postupak zakazao ponovno pristupanje sudu svakog optuženog za 10. maj 2022.

Kao i u prethodno podignutoj optužnici, i u ovoj izmenjenoj, tužilaštvo tereti Tačija, Veseljija, Krasnićija i Seljimija za ubistvo, mučenje, nehumano postupanje i protivzakonita hapšenja.

Kosovo onlajn prenosi da je specijalizovani tužilac Džek Smit u novu optužnicu uvrstio i nekoliko zločina u Suvoj Reci i Gnjilanu, kao i da je nova optužnica manje poverljiva i ima manje uređenih delova.

Izmenjena verzija optužnice uključuje i ubistva koja su navodno počinjena u Budakovu i Semetištu.

Tela zatočenika pronađena su oko 23. avgusta 1998. godine, sa tragovima oružja koje je pripadalo toj osobi i time „dokazana njihova namera da ih ubiju, odnosno da im namerno nanesu povrede“, prenosi Gazeta expres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.