Podneta još jedna krivična prijava protiv niške Kardiohirurgije 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/DS)

Direktor Klinike za kardiohirurgiju u Nišu doktor Dragan Milić izjavio je danas da je protiv te ustanove podneta još jedna krivična prijava i da su zaposleni dali iskaz policiji.

Dr Milić je svom Feksbuk profilu objavio da je anonimna krivična prijava podneta zbog „video- nadzora na Klinici koji navodno nije deo mreže video- nadzora Univerzitetskog kliničkog centra Niš“.

On je negirao da Kardiohirurgija nije imala dozvolu za to.

„Klinika je uvek i uvek će raditi u skladu sa Zakonom. Imamo sve neophodne dozvole u skladu sa zakonom i propisima. Jedino što nemamo su liste čekanja“, naveo je.

Dr Milić je u januaru obavestio javnost da je protiv Kardiohirurgije podneta krivična prijava  zbog naučno- istraživačkog rada tokom epidemije kovida, u vreme vanrednog stanja, a kasnije precizirao da je podnosilac uprava Univerzitetskog kliničkog centra, na čelu sa v. d. direktora dr Zoranom Perišićem.

Naglasio je da je istraživanje sklonosti kovid pacijenata ka trombozi rađeno po zakonu i „iz kapi krvi“, što je standardna procedura za njihove pacijente pred kardiohirurške operacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari