Podneta pritužba povereniku da utvrdi diskriminaciju u MUP-a nad predsednikom sindikata 1Glišo Vidović, Foto: Ana Milošević/Danas

Predsednik Sindikata policije Sloga Glišo Vidović podneo je danas povereniku za zaštitu ravnopravnosti pritužbu zbog diskriminacije, pokretanja disciplinskog postupka i udaljenja sa rada jer smatra da su ga rukovodioci diskriminisali.

Dodao je da visokopozicionirani rukovodioci MUP-a neometano rade i da protiv njih nije pokrenut disciplinski postupak, iako imaju teške krivične prijave.

Vidović je rekao da pritužbom povereniku ukazuje da je diskrimisan isključivo zbog toga što istupa kao predstavnik sindikata i uzbunjivač koji javnost obaveštava o nezakonitistima u MUP i drugim državnim instiitucijama.

„U odnosu na druge slučajeve stavljen sam u nepovoljniji položaj jer su protiv nekih visokopozicioniranih starešina u MUP podnete krivične prijave za daleko teža krivična dela u nedležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Tužilaštva za organizovani kriminal, a da protiv njih nisu pokrenuti disciplinski postupci, niti su kao ja suspendovani s posla“, naveo je Vidović.

Dodao je da je reč o slučajevima koji potresaju javnost Srbije, a tiču se dela za organizovani kriminal zajedno sa bivšom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović.

Sindikat podseća da je Vidović prošle godine inspekciji rada dostavio prijavu protiv firme AD „Putevi Užice“ i direktora Leka Korićanca zbog nepoštovanja Zakona o radu, a istog dana kada je na društvenim mrežama objavio da je inspekcija pokrenula postupak, protiv njega je pokrenut disciplinski postupak za tešku povredu radne obaveze zbog ponašanja koje šteti ugledu službe, nakon čega je suspendovan.

Tada su mu oduzeti službena legitimacija sa značkom i po službenoj dužnosti podneta je krivična prijava zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, tvrdnjom da je u telefonskom razgovoru sa sekretaricom pretio direktoru puteva.

Presudom Osnovnog suda u Užicu Vidović je 1. juna oslobođen optužbi, ali i dalje je pod suspenzijom i čeka da mu disciplinski strešina zakaže ročište i vrati ga na posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari