Podneta žalba na odluku FON-a o doktoratu Siniše Malog

Ostavite komentar


  1. KAKAV DKTOPRAT, TAKAV I DOKTOR

    Још несуђени доктор наука Синиша Мали краће време је преписивао доктората, а ови са Универзитета не могу да донесу одлуку да ли је докторат или плагијат за десетак година. Замислите да је Мали купио докторат, то не би доказали, какви су шепртље ни за сто година. Уосталом шта је то да се препише 7% садржаја несуђеног му доктората. Шта би било да није министар и да није му „ментор“ Вучић? Пропаст! Тек шта очекују докторати „плагијатора“: Небојше Стефановића, Александра Шапића, Јоргобанке Табаковић и других еминентних доктора плагираних наука. Изгледа да је дошло неко време где је титула важнија од научног знања. У Немачкој, својевремено, министар одбране због плагијата доктората, докторат му је одузет и ослободио министарску фотељу. Нешто слично се десило и премијеру Румуније. Наше плагијаторе штити власт, штите климоглавци. То је Балкан. Svaka čast profesorima Radenkoviću, Teodorovića i Karapandže za odbranu akademske čestitosti i Univerzitet u Beogradu od nemorala i prevara.

  2. Ispravna akcija profesora univerziteta bila bi da se formira nezavisna komisija za ocenu doktorskog rada sinise malog. Izvestaj koji bi bio strucno pregledan i argumentovano obrazlozen imao bi tezinu u buducnosti.

  3. Jedina svetla tacka na Beogradskom univeriteetu. Stidim se sto sam bio student FON-a.

  4. Nepobitna je cinjenica da je doktorat plagijat – pescanik je objavio analiu koju je Vucic markirao najglupljom tako da nije imala nesto mnogo uspeha da dodje do usiju vecine naroda u Srbiji – sama cinjenica da postoje paragrafi koji su 99% od reci do reci ili prepisani ili prevedeni govori o tome koliko je taj doktorat zapravo plagijatorski fuseraj.
    No, napravili su komisiju (nisam ni znao da postoji) ali ajme da kazemo da je postojala pre – doneli odluku kako to nije plagijat – kao oni znaju da li jeste ili nije jer ovde se radi o NJIHOVOM fakultetu, o njihovim ustanovama od kojih zavise a koji su javni – dakle svi zavise od drzave, a na vlasti je zna se ko: SNS sa usvojenim funkcionerima…

    I na sve to 100+ profesora potpisuje da se zale na tu odluku koja kaze da nije plagirao… i sta ce ta zalba da uradi? Preinacice mozda odluku? Ciju odluku? Onih koji rade na javnim fakultetima? Pa svako ko se drzne da presudi protiv SNS i njihovih funkcionera ce biti na spisku kako licno tako i fakultet u kom rade a koji nece dobijati sredstva novcana iz budzeta – jer to je moderna ucenjivacka reketaska taktika koju je SNS izucio od SPS-a…

  5. Samo napred, resavska škola mora pasti.On je studirao naš beogradski ek.fakultet, ne sećam ga se kao studenta iskreno a u isto vreme smo studirali.Ali nekadašnji naši cenjeni profesori dr. nauka krste se verovatno i levom i desnom kad vide ko je doktorirao.Negde sam ukačio da je u nekoj komisiji bio i Prof.Đuričin a vezano za doktorat g.Malog najmanjeg.Moram priznati da sam smeo da se kladim u ozbiljne pare da će on biti taj sa ek.fakulteta koji će umešati prstiće.Za nas koji smo tu studirali sve jasno.Samo ako žalba prođe mene samo zanima šta će biti sa komisijom.Ovoga sam precrtao davno.

  6. Pa to je jasno i sada umesto priznja se mora to da dokazuje.Ali je tuga da Veliki Reformator obnove Srbije Vucic uzme dete da bude Ministar finansija i da se ne objavi koliko milina eur ili koliko mostova ili km pua je mali napravio stete i posle ministar koji je pobegao jer nemoze da slusa ili izvrsava nkaradne naloge,i sada je tu Mali,ali nije problem diploma,vec da dodje neko ko zna i otrkije pricu,tu je problem.Priče o poštenju Vučića,više nepiju vodu,tu je problem.
    Ko u politiku udje, poštenje je napstio

  7. Tresla se gora rodio se mis. Da li profesori BU zaista misle da su jaci od Aleksandra Vucica. Ima AV ponovo da kaze „Ne dam svog malog“ i time ce biti zavrsena sva polemika oko toga. Napad na malog je napad na AV licno. Kako se profesori BU usudjuju da pomisle,… da se usude, da urade tako nesto. Svi profesori u ćošak. Tisina tamo.

  8. Meni ovde dosta toga nije jasno: Da li je nešto doktorat ili nije može se utvrditi veoma brzo. Mislim da je mnogo se osoba nekompetentnih se upetljalo u sve ovo. Ako Vučić se izjašnjava da li je rad plagijat i sve što više branigospodina Malog onda se sve iše navlači sumnja. Dajte rešavajte to kako treba.Aman. Vidite koliko koliko lažnih doktorata ima. spali smo ni listi nisko itd.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 9

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.