Podnosio krivične prijave i protiv Vučića, Vokera, Vulina... 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Sindikata zaposlenih policije Dejan Đukić, nastavio je da optužuje glumca Branislava Trifunovića, protiv koga je podneo krivičnu prijavu što je, iako je u međuvremenu dokazano da nije, cepao srpsku zastavu tokom pozorišne predstave „Pad“ u Leskovcu.

Na pitanje Danasa zašto je tužio poznatog glumca iako je sada svima jasno da on nije cepao srpsku zastavu, Đukić kaže da to nije važno, jer Trifunović svakako „podržava cepanje zastave“, pošto je navodno rekao da to „nije njegova zastava jer su mnogi iza nje krali i ubijali“.

Predstava „Pad“, reditelja Kokana Mladenovića, bavi se pogibijama radnika u Srbiji. „Moj lik pogine na građevini, a onda moja ćerka rašiva zastavu i oblači se u nju, dok u pozadini idu imena svih ljudi koji su poginuli“, izjavio je Trifunović, koga je Đukić tužio za povredu ugleda Srbije, pozivajući se na član 173 Krivičnog zakonika: „Ko javno izloži poruzi Srbiju, njenu zastavu, grb ili himnu kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri meseca“.

Šira javnost sigurno nije upoznata s tim da je Đukić prošlog meseca podneo krivičnu prijavu zbog održavanja Parade ponosa, da je ove godine podneo i krivičnu prijavu protiv američkog generala i bivšeg šefa Misije OEBS-a na Kosovu Vilijama Vokera, jer je navodno sačinio lažni izveštaj o obdukciji Albanaca stradalih u selu Račak na Kosovu, koji je poslužio kao povod za NATO bombardovanje, a da je pre nekoliko godina uhapšen jer je u alkoholisanom stanju zaustavljao vozače navodno pokušavajući da ih prevari za novac.

Kako su mediji preneli, 2013. godine, Đukić, koji je tada bio predsednik Jedinstvenog sindikata policije, obučen u civilnu garderobu, zaustavljao je vozače na autoputu kod Sremske Mitrovice predstavljajući se da je saobraćajac i navodno je od trojice uzeo ukupno 500 dinara. Đukić je tada smenjen sa funkcije šefa Jedinstvenog sindikata policije, a u međuvremenu je osnovao Sindikat zaposlenih policije.

Đukić za Danas kaže je to što mu se desilo „bumerang“ jer je 2011. bio jedan od organizatora štrajka policajaca, pa sada tvrdi da mu je sve smešteno „jer nisu mogli da me kupe“.

Dodaje da on sada ne bi mogao da bude policajac da je tačno to što su mediji tada preneli. Đukić za Danas kaže da je do sada podneo i krivične prijave protiv brojnih političara, od predsednika Aleksandra Vučića, preko ministra odbrane Aleksandra Vulina, do ministra policije Nebojše Stefanovića. Vučića je tužio, kako nam objašnjava, zbog težnji da podeli Kosovo.

Podsetimo i na to da je krivičnu prijavu protiv učesnika Parade ponosa Nika Jovičića Sasa, Đukić podneo pozivajući se na član 317 Krivičnog zakonika, navodeći da su aktivisti na Prajdu nosili transparente sa slikama predstavnika SPC i ikone na kojima su bili ispisani uvredljivi sadržaji, što je izlaganje poruzi verskih simbola.

Izjava starešini

Zanimljivo je da je Đukić prošle godine morao da izjavu starešini povodom podrške građanima koji se bore protiv mini-hidroelektrana zbog davanja komentara za televiziju N1 u mestu Rakita povodom podrške meštanima sela Rakita i građanima koji su protiv izgradnje mini-hidroelektrana, i to u uniformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari