Uprava za rodnu ravnopravnost, uz pomoć donacije Kraljevine Švedske, pokrenula je e-klubove za žene na selu sa željom da pomogne njihovo ekonomsko osnaživanje. Nakon Inđije, ovi e-klubovi počinju sa radom u opštinama Kraljevo, Ljubovija, Ivanjica, a očekuje se uskoro i u Paraćinu, saopštila je ova uprava.


Klubovi će omogućiti sticanje novih znanja i moderno poslovanje ženama koje žele da pokrenu i promovišu sopstveni biznis.

– Žene na selu su najčešće višestruko diskriminisane i zato su ovakvi projekti posebno važni, a naša ideja je da ih ohrabrimo da kontinuirano unapređuju svoja znanja i veštine, razvijaju talente i odvaže se za neku vrstu preduzetništva, istakla je Jasmina Murić, menadžerka projekta za implementaciju NAP prioriteta, Uprave za rodnu ravnopravnost.

Korisnice e-klubova imaće priliku da naprave svoje veb-prezentacije, promovišu svoje proizvode na internetu, povežu se sa drugim e-klubovima u Srbiji i inostranstvu, razmenjuju iskustva i slično.

Uprava za rodnu ravnopravnost je uz pomoć Ambasade Švedske obezbedila računarsku opremu, a u saradnji sa NVO „Jednake mogućnosti“ obuku za korišćenje info-komunikacionih tehnologija, koju je završilo 25 žena. Projekti za otvaranje e-klubova za žene na selu deo su projekata Uprave za rodnu ravnopravnost, čiji je cilj ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari