Radiša Mladenović, vlasnik pekare, mlekare i vinarije „Matalj“ i dugogodišnji direktor u prahovskoj hemijskoj industriji na čelu je Privrednog saveta opštine Negotin, novokonstituisanog tela u opštini Negotin.


– Želja mi je i namera da uspostavimo strategiju razvoja našeg kraja i to ne fiktivnu, već na osnovu realnih parametara i ostvarenja – rekao je novoizabrani predsednik Privrednog saveta opštine Negotin.

Čelnici opštine Negotin, koji su učestvovali u radu konstitutivne sednice, očekuju da Privredni savet ima značajnu ulogu u budućem razvoju lokalne zajednice. Predsednik negotinske opštine dr Vlajko Đorđević ocenio je da je ovo telo značajno za sveukupni razvoj opštine, kao i da je formiranje Privrednog saveta jedan od kriterijuma za sertifikaciju opštine kao lokalne zajednice sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Cilj programa sertifikacije je da poboljša saradnju svih aktera koji su uključeni u u proces privlačenja i realizacije stranih investicija, kao i da promoviše standarde koji stvaraju povoljnu poslovnu klimu. Kako se čulo na sednici Privrednog saveta program sertifikacije omogućiće opštini Negotin da kroz sertifikat potvrdi potencijalnim investitorima konkurentno poslovno okruženje koje pogoduje razvoju postojećih preduzeća i privlači nove domaće i strane investitore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari