“Pogledajte kolika je trava, bojimo se da se ne pojave zmije i pacovi”: Ovako izgleda prostor iza ambulante u centru Zaječara 1Foto: M.S. / Danas

Prostor u samom centru Zaječara, iza nekadašnjeg komiteta, mesta gde su sada smeštene prostorije SNS-a i SPS-a, kao i ambulanta zaječarskog Doma zdravlja, poznatija kao „Ured“, prema rečima građana, ali i zaposlenih postao je mesto za bacanje smeća i vršenje nužde.

Pošto grad Zaječar nema javni toalet neosvetljeni prolazi, prostori iza i između zgrada u centru grada, a i široj okolini, veoma često preuzimaju njihovu ulogu.

Radnici ambulante u centru Zaječara ukazali su na to da već duži vremenski period, prostor iza nekadašnjeg komiteta (sada su tu prostorije SNS-a i SPS-a), kao i iza njihove ambulante, postalo mesto za vršenje nužde, kao i mesto gde se baca smeće, a razlog je, kažu, to što se više od godinu dana taj deo ne čisti.

“Pogledajte kolika je trava, bojimo se da se ne pojave zmije i pacovi”: Ovako izgleda prostor iza ambulante u centru Zaječara 2
Foto: M.S. / Danas

“Pogledajte kolika je trava. Ovo nije košeno više od godinu dana. Bojimo se da se ne pojave zmije i pacovi. Ovo je sam centar grada, tu je ambulanta, a pogledajte kako izgleda prostor iza. Tu je nekada bilo sedište komunalne firme koja se bavila toplifikacijom”, kaže naša sagovornica.

Prema njenim rečima, problem je i to kada građani vide veliku travu i smeće, vrše nuždu, a prozori ambulante gledaju na taj deo.

“Zamislite situaciju, vi pregledate pacijenta, i samo u jednom ternutku vidite čoveka koji vrši nuždu. Zbunjeni smo i mi i pacijenti, a niko ne rešava problem”, objašnjava naša sagovornica.

Kako objasniti strancima da toaleta nema i da osnovnu ljudsku potrebu moraju zadovoljiti u nekom od kafića, ili onako… u nekom od prolaza.

 

Kako su nam rekli u komunalnoj miliciji, oni će da obaveste nadležne službe, kao i da će problem biti rešen od ponedeljka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari