Predsednik opštine Gornji Milanovac Dražimir Marušić (SPS) optužio je pojedine odborničke grupe u lokalnom parlamentu zbog toga što je oko 61 milion dinara ostao neiskorišćen u budžetu opštine. Marušić je na sednici Opštinskog veća rekao da su za neiskorišćavanje novca iz budžeta za 2006.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dražimir Marušić (SPS) optužio je pojedine odborničke grupe u lokalnom parlamentu zbog toga što je oko 61 milion dinara ostao neiskorišćen u budžetu opštine. Marušić je na sednici Opštinskog veća rekao da su za neiskorišćavanje novca iz budžeta za 2006. godinu odgovorni odbornici DSS, NS, SRS, DS, G17 Plus i SPO koji nisu „želeli da raspravljaju o rebalansu budžeta“ na vreme.
Prema njegovim rečima zbog toga je rebalans usvojen tek 25. decembra, ali novac nije mogao da bude iskorišćen, čime su najviše oštećena javna preduzeća za izgradnju i puteve. Dodao je da nije realizovan ni program u oblasti ekologije i vodosistema Rzav s kojeg se vodom snabdeva pet opština u tom delu Srbije.
– Za 2007. godinu dobili smo 2.500.000 dinara iz Nacionalnog investicionog plana, a u prošloj smo izgubili 61.000.000 zbog stranačkih prepucavanja, što jasno ukazuje na razmere štete koju je pretrpela opština – naveo je Marušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari