Preduzeće Remont – promet prodato je za 7,1 milion dinara Vojislavu Ninkoviću, inače vlasniku preduzeća za proizvodnju naočara i za transport Sani. Novi vlasnik preuzeo je i ranije obaveze od oko sedam miliona dinara, i dužan je da investira pola miliona dinara u razvoj preduzeća.

Preduzeće Remont – promet prodato je za 7,1 milion dinara Vojislavu Ninkoviću, inače vlasniku preduzeća za proizvodnju naočara i za transport Sani. Novi vlasnik preuzeo je i ranije obaveze od oko sedam miliona dinara, i dužan je da investira pola miliona dinara u razvoj preduzeća. Početna cena bila je za oko pola miliona niža od krajnje, a kupac je dobio, po svemu sudeći zdravu firmu sa samo sedam zaposlenih radnika i razrađene poslove.
Remont – promet ima plac od 1,78 hektara u blizini nove industrijske zone na 500 hektara koja će samo dobijati na ceni s razvojem infrastrukture za strane investitore. Postojala je namera opštine da na placu Remont-prometa izgradi savremenu auto pijacu, koja i te kako nedostaje gradu, a preduzeće raspolaže pokrivenom halom od dve hiljade kvadratnih metara, sa svom potrebnom opremom. Takođe, u krugu preduzeća instalisana je i benzinska pumpa. Ipak, najveći kapital su majstori koji mogu da obave potrebne servise najtežih vozila i poljoprivrednih mašina. To je i dug tradiciji jer je preduzeće nastalo iz nekadašnje velike remontne radionice za šabački Agroindustrijski kombinat koji se prostirao na teritoriji četiri opštine i raspolagao brojnom mehanizacijom.
Osobenost ovog preduzeća je u tome što su zaposleni uspeli da na sudu dokažu da ih je prethodni direktor krajem devedesetih godina obmanuo i da je praktično firmu poklonio jednom šabačkom privatniku. Posle dugog sudskog procesa, Remont-promet je vraćen u prethodni status društvenog preduzeća, i kao takvo konačno privatizovano po tržišnim i zakonskim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari