Pokazna vežba Žandarmerije u Kraljevu 1Foto: Printscreen/rts

Obeležavanju Dana i slave Žandarmerije u bazi odreda kraljevačke Žandarmerije danas je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je zajedno sa ostalim visokim zvaničnicima posmatrao uspešnu vežbu na kojoj je prikazana osposobljenosti Žandarmerije u borbi protiv terorizma.

Komandant Žandarmerije, pukovnik policije Zoran Dragović, uručio je Stefanoviću plaketu za doprinos na uređenju normativno-pravnih akata za rad Žandarmerije i prepoznavanje njene specifičnosti.

Pripadnici Žandarmerije zahvalili su ministru na njegovom ličnom doprinosu u procesu opremanja Žandarmerije savremenim borbenim sredstvima, sistemima, naoružanjem i uniformama.

Pored Stefanovića, plakete su dobili i policijski general Vladimir Rebić, šef kabineta ministra policije Jana Ljubičić, državni sekretar Aleksandar Živković, pomoćnik direktora policije Slobodan Malešić i odred Žandarmerije u Kraljevu.

Pukovnik policije Dejan Luković, komandant odreda Žandarmerije u Kraljevu, dodelio je zahvalnice epsikopu žičkom Justinu i gradonačelniku Kraljeva i udruženju „Žandarm“ za ispoljenu humanost.

Deset policijskih službenika danas je dobilo pištolje, kojima ih je nagradio ministar Stefanović za ostvarene izuzete rezultate u radu.

„Već su plaćene nove uniforme koje će stići, nastavljamo sa kupovinom vozila i modernizacijom oklopnih vozila, nabavkom opreme i naoružanja“, rekao je ministar.

Ova jedinica zaslužuje ovakvo priznanje, jer oni mogu da izvrše bilo koji zadatak, od rešavanja svakodnevnih problema, do suočavanja sa terorizmom i organizovanim kriminalom, ocenio je nakon odgledane vežbe Stefanović.

Na ovu jedinicu Srbija uvek može da se osloni, a ja sam ponosan na to što možemo da učinimo da ona bude još opremljenija i efikasnija, što je prioritet i Ministarstva unutrašnjih poslova i moj u budućem radu, istakao je Stefanović.

On je ocenio da je Srbija u prethodnom periodu zadala ozbiljan udarac organizovanom kriminalu i da u našoj zemlji nema nijedne ozbiljnije organizovane kriminalne grupe koja bi mogla da ugrozi bezbednost zemlje.

Žandarmerija, koja je u Srbiji osnovana 2001. godine, svoj dan slavi na Vidovdan, ali je ove godine obeležavanje tog datuma pomereno zbog izbora republičke vlade.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari