Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila je zajedno sa gradom Zrenjaninom sredstva u iznosu od 64,5 miliona dinara za uređenje atmosferske kanalizacije i asfalta u ulicama u širem centru Zrenjanina. Reč je o radovima na izgradnji atmosferske kanalizacije u Takovskoj, Slovačkoj i okolnim ulicama u naselju Gradnulica, ukupne dužine 2,5 kilometara.

S obzirom na to da je Takovska ulica jedna od dužih a istovremeno prometnih saobraćajnica na teritoriji MZ „Gradnulica“, jer je vozači koriste kao alternativnu saobraćajnicu, radovi su prvo u njoj počeli. Sem toga, atmosferske padavine zadaju velike probleme žiteljima te ulice i svima koji njom prolaze, a prouzrokuju i visok nivo podzemnih voda u dvorištima i podrumima kuća.

„Ovog proleća krenuli smo u konačno rešavanje tog problema i to je velika investicija, ukupne vrednosti 64,5 miliona dinara. Mislim da ćemo uspeti da završimo radove i pre predviđenog roka, kako bi naši sugrađani u ovoj ulici mogli normalno da žive i funkcionišu. Grad Zrenjanin je za ovu investiciju izdvojio iz budžeta 36 miliona dinara, a ostalo smo dobili na konkursu iz AP Vojvodine“, saopštili su iz Grada.

Po završetku radova predviđena je rehabilitacija kolovoza, odnosno asfaltiranje cele Takovske ulice u dužini od 1,3 kilometra. Osim u Takovskoj, radovi će se odvijati i u Slovačkoj, kao i u delovima ulica Steva Žigona, Njegoševe, Manastirske i Sarajevske, sve do Prvomajske ulice, gde će doći do spajanja trasa kišne kanalizacije. Direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada“ Goran Kravarušić objašnjava da će se, zbog obima, radovi izvoditi po fazama.

– Radovi će se izvoditi u tri faze, sa planiranim rokom završetka od sedam meseci. Od ukupnih sredstava za investiciju koje smo pomenuli, 32,5 miliona dinara namenjeno je za izgradnju atmosferske kanalizacije, a 32 miliona za izgradnju kolovoza. Izvođač radova je preduzeće „Put-Invest“ iz Novog Sada, kaže Kravarušić.


Uređenje biciklističkih staza

Čim se ustali lepše vreme, u Zrenjaninu će se nastaviti sa uređenjem biciklističkih staza. Najavljena je izgradnja biciklističke staze u Ulici majora Gavrilovića u naselju Novo Berbersko, staze do izletišta „Motel“ u Šumici, završetak treće faze rekonstrukcije centra grada, a dosta sredstava predviđeno je i za investicionu izgradnju puteva u samom gradu i naseljenim mestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari