Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje: Škola preduzela sve potrebne mere u slučaju vršnjačkog nasilja u Subotici 1Osnovna škola "Sonja Marinković" u Subotici, foto: J. Patarčić/Danas

Prema informacijama dobijenim od postupajućeg prosvetnog inspektora Gradske uprave Subotica, škola je preduzela sve potrebne mere koje su propisane Opštim protokolom za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja i Posebnim protokolom za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u obrazovno-vaspitnim ustanovama, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje povodom slučaja vršnjačkog nasilja u OŠ “Sonja Marinković” u Subotici, u kojem je učenik osmog razreda zadobilo povrede rebara i slezine, koja mu je potom odstranjena u bolnici.

Kako se navodi u saopštenju, ovim povodom je održan i sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Subotici, na kojem se analizirala situacija u subotičkim školama kada je u pitanju vršnjačko nasilje.

“Na sastanku je zaključeno da je u narednom periodu neophodno češće ukazivati na moguće uzroke i posledice vršnjačkog nasilja kako deci, tako i roditeljima. Takođe, veoma je važno što više upoznati i roditelje sa sadržajima koji se karakterišu kao digitalno nasilje, kojima su mnoga deca izložena na društvenim mrežama, a koja su vrlo često uzrok nemilih događaja”, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

Na sastanku je zamenik načelnika Policijske uprave u Subotici pozvao škole na intenzivniju saradnju, od koje koristi mogu da imaju svi – deca, roditelji, škola i institucije.

Povodom ovog konktretnog slučaja koji se dogodio u OŠ “Sonja Marinković”, zamenik načelnika je rekao da su sve nadležne institucije upoznate sa slučajem, te da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari