"Moj sin je sada dobro. Prebačen je u Novi Sad jer je imao temperaturu": Otac dečaka iz Subotice kome je posle vršnjačkog nasilja izvađena slezina 1Osnovna škola "Sonja Marinković" u Subotici, foto: J. Patarčić/Danas

“Moj sin je sada dobro. Prebačen je iz Subotice za Novi Sad zbog temperature koja se javila juče. Danas je nema. Lekari dalje prate njegovo stanje i to je sve što znam”, kaže za Danas Dejan Kolar, otac dečaka (13) kome je posle nedavnog napada vršnjaka izvađena slezina.

Prema istim informacijama, sa dečakom se u Novom Sadu nalazi i njegova majka, koja će biti uz njega dok se bude oporavljao, a kako otac kaže, za sada nemaju preciznu informaciju o tome kada bi njihov sin mogao da se vrati kući.

“Moraju sačekati da vide sve analize krvi i sve što urade, pa će dati prognozu do kada će ostati tamo”, dodaje Kolar.

Učenik osmog razreda Osnovne škole “Sonja Marinković” u Subotici zbrinut je u Opštoj bolnici Subotica prošlog ponedeljka, nakon što su ga na odmoru napala trojica vršnjaka s leđa, posle čega je pao i povredio rebra i slezinu, koja mu je potom odstranjena.

Dečak se oporavljao u subotičkoj bolnici i bio je stabilno sve do juče, kada se pojavila povišena temperatura, pa je iz predostrožnosti prevezen u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

“I sada su svi parametri stabilni, i u Subotici je sve bilo, osim te temperature koja se javila”, kaže otac dečaka.

Zbog ovog akta vršnjačkog nasilja, Osnovna škola “Sonja Marinković” u Subotici je pokrenula vaspitno-disciplinski postupak tokom kojeg će se utvrditi kakve mere će se izreći učenicima koji su napali dečaka.

Takođe, subotička policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, podnela krivičnu prijavu protiv jednog dečaka (14), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teška telesna povreda, protiv drugog dečaka (14) krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, dok će za trećeg dečaka (13) izveštaj proslediti tužilaštvu, zbog sumnje da su učestvovali u ovom incidentu.

“Znamo da je pokrenut krivični postupak i da je republička inspekcija za obrazovanje pokrenula isto postupak prema školi, pa ćemo videti šta i kako ide”, poručuje Dejan Kolar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari