Ocu i dvojici sinova preti i doživotni zatvor zbog ubistva Đokića 1Policija Foto: N. Kovačević

Više javno tužilaštvo u Nišu je nakon današnjih saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Gorana Dž. (59) i njegovih sinova S.Dž. i M.Dž, iz aleksinačkog sela Moravac, zbog postojanja osnova sumnje da su ubili Gorana (57), Gordanu (56) i Lidiju Đokić (25) iz Aleksinca.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva navodi se da su njih trojica osumnjičeni za izvršenje krivičnog dela teškog ubistva iz člana 114. stav 1. tačka 11. Krivičnog zakonika.

Prema ovom članu Zakona, osumnjičenom ocu i sinovima, inače bliskim rođacima porodice Đokić, zbog toga što su “sa umišljajem liši života više lica” preti kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

U saopštenju VJT se, takođe, navodi da je Višem sudu u Nišu podnet predlog da se protiv okrivljenih odredi pritvor u trajanju do 30 dana kako bi se sprečio njihov uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Prema nezvaničnim informacijama, Goran Dž. se danas pred tužilaštvom branio ćutanjem, nakon što je juče u policiji priznao da je učestvovao u ubistvu porodice Đokić i više meseci pripremao njihovu likvidaciju, pa i nabavio pištolj sa prigušivačem, koji je posle njegovog iskaza pronađen.

Izvori bliski istrazi su kazali da je motiv za trostruko ubistvo najverovatnije koristoljublje, a da je oko 43.000 evra, koji su pripadali Goranu Đokiću, pronađeno u dvorištu kuće S.Dž, sina Gorana Dž.

Prema navodima dela medija, Goran Dž. je navodno povremeno prao automobil Gorana Đokića, te tako navodno viđao sef sa novcem koji je Đokić držao u automobilu.

Nakon jučerašnjeg iskaza Gorana Dž. u policiji, uhapšeni su K.M. (30) i A.M. (29), takođe braća, iz okoline Niša, zbog sumnje da su povezani sa ubistvom Đokića.

Prema izveštavanju medija, oni su navodno od ranije poznati policiji.

Tela Gorana, Gordane i Lidije Đokić pronađena su 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana, a njihov, takođe spaljeni “folksvagen pasat“ pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

Iz niškog Zavoda za sudsku medicinu saopšteno je da je obdukcijom utvrđeno da su oni ubijeni iz vatrenog oružja.

Đokići su poslednji put viđeni 26. septembra uveče u selu Žitkovac, gde su bili u poseti Goranovoj majci, trag im se gubi u toku noći, a njihov nestanak prijavljen je 28. septembra uveče.

Đokići su, inače, držali menjačnicu u Aleksincu, a pre dve godine, po tvrdnji poznanika, prodali su kuću “za više od 100.000 evra”, kako bi Lidiji kupili stan.

Protivurečne su informacije da li je ubijeni Goran imao običaj da sa sobom, pa i u automobilu, nosi velike količine novca, ali je izvesno da je njihova menjačnica bila obijana i to prijavljivano policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari