Pokret Bravo poziva Novosađane na obeležavanje godinu dana od smrti uličnog svirača Blekija 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/EV)

Građanski pokret Bravo! poziva Novosađane da dođu sutra od 18 časova u Katoličku portu na obeležavanje godinu dana od smrti uličnog svirača i dobrog duha grada – Kristijana Kostića Blekija.

Kako su saopštili iz ovog novoformiranog pokreta, „zalažu se za bezbedan i slobodan grad, a ne grad na čijim ulicama se ulični svirači ubijaju, jer nisu imali u džepu onoliko koliko je lopov želeo“.

„Takođe želimo i da podsetimo da je skoro kompletna javnost izrazila želju da se u čast sećanja na Blekija podigne spomen obeležje. Namera ovog događaja je i da otvorimo pitanje nasilja i bezbednosti na ulicama našeg grada, uključujući i okolinu“, nastavljaju iz Bravo!.

Prilikom dolaska poželjno je kako dodaju, doneti cveće, gitaru i druge simbolične predmete.

Oni su pozvali zainteresovane da postanu deo inicijative „Sećanje na Blekija“ o podizanju i održavanju spomenika, koju će uputiti Savetu za kulturu i informisanje Novog Sada.

Za ubistvo Kostića, na 18 godina zatvora prvostepeno je osuđen Žarko Riđički (21) iz Žablja, koji je uličnog svirača pretukao na smrt 9. februara prošle godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari