POKS: Ograničiti rijaliti, nasilje u našem društvu je normalna i poželjna pojava 1Foto: Pixabay/afra32

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je danas sve na sabornost u žalosti s porodicama žrtava u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i ocenio da se u proteklih godinu dana ništa nije promenilo u društvu, zbog čega traži da se konačno zabrani prikazivanje rijaliti programa bar pre ponoći.

„Danas na godišnjicu od tragedije u Ribnikaru se ništa nije promenilo u našem društvu u odnosu na vreme kada se zločin desio. Rijaliti program na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i dalje promoviše agresiju i prostakluk, nasilje u našem društvu je normalna i poželjna pojava, narkodileri nesmetano prilaze školama, a deci se kao uzori predstavljaju i nameću kriminalci i estradne zvezde“, izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

POKS traži da se prvi školski čas nakon praznika posveti u svim osnovnim i srednjim školama događaju u „Ribnikaru“ i da psiholozi i pedagozi još jednom sa decom razgovaraju o uzrocima i posledicama tog tragičnog događaja.

„Tražimo da se konačno zabrani prikazivanje rijaliti programa makar pre ponoći“, dodao je Mihailović, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari