Pola ekipe RTS-a završilo u karantinu u Tokiju 1Foto: Printscreen/RTS

Više od pola novinarske ekipe Javnog servisa Srbije koja izveštava iz Tokija moralo je da ode u obavezni dvonedeljni karantin, jer je jedan strani novinar, koji je putovao s njima u Japan 19. jula, bio zaražen kovidom, javlja portal Nova.rs.

„Većinu mojih kolega od sutra nećete gledati u direktnim uključenjima iz Tokija zbog nepoznate osobe koja je sedela blizu njih na letu između Frankfurta i Tokija 19. jula. Ne znamo ko je ta osoba, znamo samo da je sedela u njihovoj blizini i da moraju u karantin“, saopštio je novinar Predrag Milinković u uključenju u Dnevnik RTS, preneo je portal Nova.rs.

Kako je naveo, novinari RTS, u karantinu čekaju PCR test i nadaju se dobrim vestima.

„Svi su vakcinisani i nalaze se među 33 putnika u karantinu, svi su se pridržavali pravila. Ekipa kojoj je omogućeno da nastavi da radi to će i činiti, samo sa smanjenim kapacitetima i uz podršku kolega u Beogradu. Verujem da će svi biti negativni, kao što je bilo i do danas“, rekao je Milinković.

Iz Javnog servisa su saopštili da su svi članovi delegacije RTS vakcinisani pre odlaska u Japan, kao i da su sva četiri puta bili negativni na testiranjima po dolasku u Tokio.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Pola ekipe RTS-a završilo u karantinu u Tokiju”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.