U okviru PBILD programa koji sprovode Ujedinjene nacije na jugu Srbije osam predstavnika opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga potpisaće danas ugovore za realizaciju projekata za regionalni razvoj u ukupnoj vrednosti od 500.000 dolara.

Potpisivanje ugovora za dodelu bespovratnih sredstava biće održano u Vladičinom Hanu, jednoj od najsiromašnijih opština Pčinjskog okruga uz Trgovište.

– Cilj bespovratnih sredstava za razvojne projekte jeste da promoviše uravnoteženi društveno-ekonomski razvoj u južnoj Srbiji sa posebnim naglaskom na otvaranju novih radnih mesta, stvaranju prihoda, regionalni ekonomski razvoj, saradnju i partnerstva između opština u južnoj Srbiji – rekao je Nikolas Herkules, menadžer PBILD programa.

Konkurs za projekte za regionalni razvoj bio je otvoren u novembru prošle godine. Opštine juga Srbije su konkurisale sa ukupno 18 projekata od kojih je za osam upravni odbor programa odobrio bespovratna sredstva. Dvanaest opština u partnerstvu će sprovesti ove projekte. Ugovore će potpisati ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Nils Ragnar, Vilijam Infante, stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji.

Nakon potpisivanja ugovora održaće se peti sastanak Upravnog odbora PBILD programa kome će predsedavati Duško Radaković, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari