Polaganjem venaca obeležen Dan pobede nad fašizmom u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

Polaganjem venaca na Trgu heroja kod Krsta i kraj Spomenika crvenoarmejcima u Opornici obeležen je Dan pobede nad fašizmom.

Počast palim borcima u ime Grada Kragujevca na Trgu heroja su odali predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović, dok je kraj Spomenika crvenoarmejcima to učinio zamenik predsednika Skupštine grada, Zoran Mladenović sa odbornicima.

– Danas obeležavamo Dan pobede sa našim prijateljima, sa našim sugrađanima, sa svim antifašistima, sa potomcima slavnih ratnika i vojnika koji su svoje živote žrtvovali da bi oslobodili našu zemlju. Ovo je bitan dan zbog toga što je grad Kragujevac grad stradalnik, grad heroj, koji se uvek sa ponosom seća svih onih koji su položili svoje živote za nezavisnost i odbranu naše zemlje, to je naša je dužnost i obaveza. Oni su dali živote u borbi protiv fašizma da bismo mi danas živeli u slobodnom i demokratskom svetu, poručio je Petrašinović.

Polaganjem venaca obeležen Dan pobede nad fašizmom u Kragujevcu 2
Foto: Grad Kragujevac

Polaganje venaca organizovali su GO SUBNOR-a, Pokret „Srce heroja“, Udruženje „Srpska braća” i Klub akcijaša i volontera Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari