Poledica: Srpski fudbaleri su stranci u svojoj zemlji (VIDEO) 1Foto: B. C.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica pričao je kao gost Danasa na Media marketu o položaju domaćih igrača u odnosu na inostrane koji takođe igraju u srpskom prvenstvu. Poledica je istakao da su inostrani fudbaleri u mnogim stvarima zaštićeniji od domaćih, da se njihovi sporovi sa klubovima brže rešavaju, dok su srpski igrači često u nemilosti kada žele da ostvare svoje pravo.

– Domaći igrači su često u strahu. Zbog toga im mi u Sindikatu fudbalera pružamo pomoć da ostvare svoja prava, a neretko pokrivamo i sudske troškove koji često nisu mali – rekao je Poledica.

On je istakao da se na inostrane fudbalere prilikom spore primenjuju propisi FIFA i da oni mogu brže i jednostavnije da raskinu ugovor sa klubom ukoliko im na primer kasni plata, dok je domaćim igračima procedura znatno komplikovanija.

– Klubovi ponekad svesno ni ne žele spor sa strancem jer znaju da neće moći da ga dobiju ako nisu u pravu, dok sa domaćim fudbalerom misle da mogu drugačije, da razvuku stvar u ndeogled. Često se oni osećaju kao da su stranci u sopstvenoj zemlji – dodao je Poledica.

Predsednik Sindikata fudbalera podsetio je i na bizaran slučaj da je jedan fudbaler Radničkog iz Niša već bio registrovan kao igrač Spartaka u trenutku kada je Arbitražni sud usred sezone doneo odluku da mora da se vrati u prethodni tim za koji igrao.

– Naša zemlja nije izuzetak, ali se to ipak ne dešava u najjačim evropskim ligama. Mi kao Sindikat prvenstveno želimo da izgradimo dijalog sa svim fudbalskim činiocima, odnosno ako predstavnici igrača sa Savezom i klubovima. Mislim da zajedničkim dijalogom mnogo možemo da doprinesemo poboljšanju srpskog fudbala – zaključio je Poledica.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/1779871638811432/

Partneri Danasa na Media Market-u

Tokom svih pet dana posetioci štanda lista Danas na sajmu medija „Media Market“, u Hali 3 Beogradskog sajma, moći će da naprave fotografije ili gif animacije na Slik Slik Photobooth aparatu koje dobijaju direktno na svoj mejl.

Još danas posetioci mogu da učestvuju i u kvizu „Istina ili laž“ koji je priredio Istinomer, a za učešće sleduje nagrada u vidu platnenog cegera.

Na štandu Danasa sve do nedelje 27. oktobra traje i ekološka kampanja koju je pokrenuo naš list, a u okviru koje svako ko odloži plastične kese u specijalno izrađeni kontejner na našem štandu u zamenu dobija biorazgradivu torbu sa citatima Ive Andrića i Nikole Tesle, koje smo izradili zajedno sa SBB fondacijom.

Napitke od kafe za učesnike programa na našem štandu i zaposlene obezbedila je Barcaffee Perfetto i to tri vrste ukusa – espreso, kafe late i kapućino.

Poledica: Srpski fudbaleri su stranci u svojoj zemlji (VIDEO) 2
Foto: B.C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari