Policija i dalje traga za nestalom tročlanom porodicom iz Aleksinca 1Policija Foto: N. Kovačević

Policija i dalje intenzivno traga za tročlanom porodicom iz Aleksinca, Goranom Đokićem (57), njegovom suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25) čiji je nestanak prijavljen pre dva dana, potvrdili su agenciji Beta u Policijskoj upravi u Nišu.

Policija je u sredu pozvala građane da se, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o porodici obrate najbližoj policijskoj stanici ili na telefone 192 i 018/522-982.

Đokići su u nedelju bili na ručku kod Goranove majke u selu Moravac, odakle su otišli oko ponoći.

Poslednji put su viđeni 26. septembra u aleksinačkom selu Žitkovac odakle su se svojim vozilom „folksvagenom pasat“ crne boje registarskih oznaka AL 028-AI, uputili ka Aleksincu.

Policija je juče detaljno pretražila taj deo aleksinačke opštine zbog bojazni da su možda doživeli saobraćajnu nesreću, a zbog velikog području koje je moralo da bude pretraženo u potragu je bio uključen i helikopter MUP-a Srbije.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je pregledala snimke video kamera sa naplatnih rampi i ustanovljeno je da Đokići svojim automobilom nisu izašli na auto-put Niš-Beograd.

Njihov automobil viđen je jedino na kameri auto-perionice nadomak Aleksinca, ali nakon toga im se izgubio svaki trag.

Prema takođe nezvaničnim informacijama, u prisustvu rođaka porodice Đokić, policija je juče obila vrata njihovog stana i ušla u objekat kako bi pokušala da nađe neki novi trag koji bi ukazao na to gde se ova tročlana porodica već tri dana nalazi, kao i da li im se nešto loše dogodilo.

Goran Đokić je vlasnik menjačnice u Aleksincu i pre dve godine bio je na meti pljačkaša, ali se taj događaj ne povezuje sa nestankom.

Vulin: Tragamo za porodicom Đokić, u stanu nije bilo premetačine

Ministar unutrašnjih poslova  Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da policija nastavlja na sve moguće načine da traga za tročlanom porodicom Đokić koja je nestala u noći između nedelje i ponedeljka, kada je krenula iz sela Moravac ka Aleksincu.

„Mi smo ušli u njihov stan, nije bilo premetačine. Juče smo celi dan tražili helikopterom da li su negde ostavili vozilo“, rekao je Vulin za TV Hepi.

On je rekao da je porodica Đokić – Goran, Gordana i ćerka Lidija za uzor.

„Prema našim informacijama dobra su porodica, nema istorije porodičnog nasilja, imali su svoju menjačnicu, bili su bez finansijskih problema. Nisu narkomani, ni alkoholičari, potpuno normalni, za svaki uzor“, rekao je Vulin.

Kako je naveo, policija neće prestati da traga za njima sve dok ih ne nađe i dodao da bi bilo „dragoceno ako ih je neko video da kaže kada“.

On je rekao i da se u ovakvim situacijama često  javi puno ljudi koji ne znaju ništa, a imaju potrebu da nešto kažu, i zamolio da  se ne otežava istraga lažnim informacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari