Policija Kosova: Proslava Vidovdana protekla bez većih incidenata 1Foto: RTK 2

Policija Kosova saopštila je da je proslava Vidovdana na Kosovu prošla bez većih incidenata, uz spreman operativni plan za upravljanje bezbednosnom situacijom, a privedena je samo jedna osoba osumnjičena za izazivanje netrpeljivosti.

Kako je saopšteno, na osnovu terenskih podataka Policija Kosova registrovala je oko 2.000 učesnika koji su organizovano u Gračanici i na Gazimestanu prisustvovali proslavi verskog praznika.

Policija Kosova je privela u policijsku stanicu jednu osobu osumnjičenu za krivično delo izazivanje razdora i netrpeljivosti, a dalji postupak biće nastavljen uz konsultacije i koordinaciju sa tužiocem slučaja, navedeno je u saopštenju.

Policijski službenici su uočili i neke učesnike proslave koji su nosili majice sa provokativnim natpisima, pa su, kako bi se izbegao eventualni nesporazum ili incident, takve majice u vozilima i koje su nosili uklonjene.

Takođe, službenici policije koji su bili rasporedjeni na različite lokacije, uključujući kontrolne punktove, pronašli su i zaplenili nekoliko različitih noževa i gvozdenih boksova i u tim slučajevima pokrenute su zakonske procedure.

Policija je pripremila i informativnu brošuru za građane, na albanskom i srpskom jeziku, kako bi se informisali o pravima tokom događaja, o merama, zakonskim procedurama i policijskom angažovanju, ali i preporukama Ministarstva zdravlja i NIJZ-a u vreme pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari